Najděte místo v kuchyni pro mandlovou mouku!

Najděte místo v kuchyni pro mandlovou mouku!

Ořechy a jejich prospěšnost a blahodárné účinky na lidské zdraví, nejsou rozhodně žádnou novinkou, o které byste už určitě neslyšeli. Jejich zařazování do našich jídelníčku se nám vrací hlavně v podobě dostatečného množství energie, doplnění hodnoty zdravého tuku, který je pro správnou funkci našeho těla přímo nepostradatelný, v podobě dobré funkce kardiovaskulárního systému a také kvalitní pokožky. A co je možná nejdůležitější: prostě nám chutnají.

Detail mandlí

Za poměrnou novinku by se daly označit mouky, které se z těchto ořechů vyrábí. Mouky mají stejné benefity jako oříšky, a ještě možná mnohem víc. Problémem je, že jelikož ještě nejsou tak rozšířené a známé, spousta osob neví, co si s nimi počít, a zda jdou používat stejně, jako klasická mouka, na kterou jsme zvyklí. To je ale velká škoda. Pojďme se tedy společně na tuto problematiku podívat a přijít jí na kloub.

Jednou z nejznámějších oříškových muk, které se vyrábí, je mouka mandlová Nakliceno, která se vyrábí z rozemletých mandlí. Nelepší na této mouce je, že pokud si vyberete správně kvalitní výrobek, můžete si být jistí tím, že jsou zde zachovány všechny prospěšné látky. V tomto ohledu je pro naše tělo mandlová mouka tedy mnohem lepší variantou než klasická bílá pšeničná mouka. Druhou výhodou, kterou nelze nezmínit je, se jedná o naprosto skvělou variantu pro celiaky, protože neobsahuje žádný lepek.

Jak tedy tuto mouku používat? Důležité je říci, že tuto mouku můžete použít místo té klasické bez větších obtíží. Vhodná je hlavně do sladkých dezertů a jídel, protože jim dodá jedinečnou lehce oříškovou a lahodnou chuť, které se nebudete po ochutnání už nikdy vzdát. Nutné je ale nezapomínat na to, že při pečení dezertů, které potřebují kynout, je nezbytné použít větší množství kypřícího prášku, sody nebo třeba kvasnic.

Máslový mandlový dort

Nyní se na malou chvíli ještě podívejme na pár receptů, které mohou být pro vaše gastronomické pokusy skvělým odrazovým můstkem. Zkusit můžete lahodné mandlové sušenky, které se přímo rozplývají na jazyku. Potřebovat nebudete nic víc než mandlovou mouku, cukr, jež máte rádi, vanilkový cukr na chuť, vajíčko, kypřící prášek, trochu mléka a mandle, jež budou sloužit jako ozdoba. Výborným výběrem je také banánový chlebíček, kde stačí mandlovou moukou nahradit tu klasickou, anebo třeba mandlový koláč.

Comments are closed.